Birdəfəlik qəhvə kapsulları çox məşhurluq qazanıb, çünki onlar qəhvə içənlərə tez və asan bir fincan dəmləmə təklif edirlər. Bununla belə, bu populyarlığın bir böyük mənfi tərəfi vardır ki, birdəfəlik qəhvə kapsulları ətraf mühitə zərərlidir.

Bəzən fincan və ya pods adlanan kapsullar bir dəfə istifadə edildikdən sonra atılır, buna görə də bu bir çox qəhvə həvəskarlarının birdəfəlik qəhvə qablarını rədd etməsinə səbəb olub.

Ekoloji cəhətdən təmiz olmaq bir çox istehlakçılar üçün vacib olduğundan, bəzi qəhvə qabları istehsalçıları məhsullarını daha da yaxşıllaşdırmağa çalışırlar. Birdəfəlik istifadə olunan bəzi qablar özlərini təkrar emal edilə bilən kimi bazara çıxarır, çünki onlar tez-tez təkrar emal edilmiş plastik materiallardan hazırlanır. Bununla belə, bir çox təkrar emal müəssisəsi ölçülərinə görə kapsulları qəbul etmir. Bu o deməkdir ki, birdəfəlik qəhvə kapsulunuzu düzgün şəkildə təkrar emal etsəniz belə, o, yenə də poliqonda qala bilər. 

Bəzi qabıqlar bioloji parçalana bilən və ya kompostlana bilən kimi siyahıya alınmışdır. Evdə və ya ayrı bir müəssisədə kompostlama üsulunuz varsa, kompost edilə bilən qablar əladır. Bioloji parçalana bilən kapsullar da yaxşı ola bilər, lakin siz diqqətli olmalısınız - onlardan bəziləri tamamilə bioloji parçalana bilməz və sadəcə olaraq mikroplastikaya çevrilə bilər. Mikroplastiklər çirklənmənin əsas səbəbi olan kiçik plastik parçalarıdır (5 millimetr və ya daha az). Onlar nəhayət torpağımıza, su yollarımıza və bəzən hətta bədənimizə də daxil olurlar.

İndi bir çox şirkətlər adətən paslanmayan poladdan hazırlanmış təkrar istifadə edilə bilən qəhvə kapsullarını satırlar. İstifadədən sonra kapsulu atmaq əvəzinə, təkrar istifadəyə hazır olmaq üçün onu su ilə yuyun. Bu üsul, hər dəmləmə zamanı daha az tullantı əmələ gətirir.