K vitamini qan laxtalanması, sümüklərin möhkəmliyi və ürək-damar sağlamlığı üçün vacibdir. Orqanizm onu əsasən qidalar vasitəsilə alır.

Foodinfo.az K vitamini ilə zəngin əsas qidaları təqdim edir:

1. Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər K vitamini mənbələrinin ən başında gəlir:

– İspanaq

– Keşniş

– Cəfəri

– Kələmin yaşıl növləri

– Brokoli

2. Digər tərəvəzlər:

– Xiyar (xüsusilə qabığında)

– Brüssel kələmi

– Asparagus

3. Süd məhsulları və yumurta:

– Süd və pendir

– Yumurta sarısı

4. Heyvani mənbələr:

– Qaraciyər

– Balıq (xüsusilə skumbriya, tuna, somon)

5. Bitki yağları:

– Zeytun yağı

– Soya yağı

– Kanola yağı

K vitamini yağda həll olunan vitamin olduğu üçün, onu qəbul edərkən yanında zeytun yağı və ya digər sağlam yağlar istifadə etmək udulmanı artırır.

Qan durulaşdırıcı dərman qəbul edənlər (məsələn, varfarin) K vitaminini sabit miqdarda qəbul etməlidir.