Bir insanın hipertoniyaya sahib olub-olmaması əsasən nə yediyindən asılıdır. Duzda yüksək olan hər hansı bir qida qan təzyiqində kəskin sıçrayışa səbəb ola bilər.
Foodinfo.az bildirir ki, bu barədə “Sport-Ekspress”ə kardioloq Svetlana Pavliçenkoya məlumat verib.
Mütəxəssisin dediyi kimi, hər hansı duzlu məhsul qan təzyiqinin artmasına səbəb ola bilər.
Çipslər, qəlyanaltılar, konservlər və s. Kardioloq izah etdi ki, duz ürəyə və qan damarlarına əlavə, lazımsız yük yaradır.
Onun sözlərinə görə, yarımfabrikatlar və kulinariya məhsulları duzun tərkibinə xüsusi diqqət yetirməlidir.
Həkim tövsiyə edib ki, duz əvəzinə ədviyyatlar və otlar istifadə etməyə çalışaraq, əsas məhsullardan özünüz bişirmək ən təhlükəsizdir.