Souslar yeməklərin dadını daha zəngin edir, onları yeni perspektivdə ortaya qoyur. Foodinfo.az xəbər verir ki, un sous üçün əsas qatılaşdırıcı hesab olunur. Ancaq bəzən bu məhsul ən uyğun olmayan anda bitir.Və ya aşpazın sadəcə olaraq daha az kalorili maye sousu hazırlamaq məqsədi var. Bu vəziyyətdə digər məhsullar kömək edəcəkdir.

Krem sousa dad və ətir əlavə edəcək. Kulinariya mütəxəssisləri qeyd edirlər ki, bu məhsul tərəvəz sousunu xüsusilə yaxşı tamamlayır. Ancaq daha yağlı krem ​​uyğun gəlir (30% -dən).

Sousu nişasta ilə qatılaşdıra bilərsiniz. Bununla belə, məhsul əvvəlcə suda seyreltilir, sonra isə maye sous ilə qarışdırılır. Nişastanın yaxşı tərəfi odur ki, qatılaşmır və ya suyun rəngini dəyişmir.

İrmik və çörək qırıntıları da sousun tutarlılığını dəyişməyə kömək edəcəkdir. Ancaq krakerləri demək olar ki, yeməyin ən sonunda təqdim etməlisiniz.

Fərid