Çoxlarının yaddaşında "şokoladlı kolbasa" sözlərində sovet və ya bəzi nostalji epizodlarla bağlılıq yaranır. Foodinfo.az bildirir ki, bu təkcə SSRİ-də hazırlanmadı. Bu desert bir çox ölkədə, o cümlədən İtaliyada yayılıb.
Aşpaz Sebastian Fitaro Milan restoranında yemək bişirir və mikrobloqunda məşhur yeməklərin sadə reseptlərini paylaşır.
Milanda bu desertə "şokoladlı salam" deyirlər. Fitaro yumurtasız və spirtsiz desert hazırlayır, ona görə də bu yemək uşaqlara da verilə bilər.
Şokoladlı kolbasa necə hazırlanır?
1. Başlamaq üçün şokolad hazırlayın: suda əridin.
2. Kərə yağı kiçik parçalara kəsilir. Məhsul bir qabda düzülür, sonra şəkər tozu əlavə edilir. Tərkiblər bir spatula ilə qarışdırılır.
3. Peçenyelər əllə iri xırdalanır və şəkər və yağ qarışığına əlavə edilir. Sonra kompozisiya ərinmiş şokoladla tamamlanır.
4. Komponentlər homojen bir kütlə yaranana qədər qarışdırılır.
5. Nəticədə qarışıq yapışqan kağıza qoyulur.
6. Kağızın kənarları qaldırılır və qarışığa kolbasa şəkli verilir. 
7. Desert soyuducuda 3 saat saxlanılır. Yemək soyuq olmalıdır.

8. Son mərhələdə desertə şəkər tozu səpilir. Əgər artıq toz təbəqəsi əmələ gəlibsə, o zaman salamın standart xarici teksturasını yaratmaq üçün çıxarılır.
9. Dondurulmuş desert dilimlərə kəsilir və çayla verilir.

Leyla