Spirtli içkilər vaxtından əvvəl qocalmağa və ölümə səbəb olur.

Foodinfo.az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlər az miqdarda da olsa spirtin orqanizmə zərərli olduğunu təsdiqləyiblər.

Beynəlxalq Xərçəng Araşdırmaları Agentliyi spirti ən yüksək riskli kanserogen adlandırıb.

Alimlər müxtəlif vaxtlarda beş milyona yaxın insanın iştirakı ilə aparılan yüzdən çox tədqiqatın nəticələrini birləşdiriblər.

Beləliklə, bir daha sübut olunub ki, müntəzəm spirtli içki qəbulu, hətta orta dozada olsa belə, insan ömrünü kəskin şəkildə azaldır. Mütəxəssislər ən azı 25 qram belə spirt istehlak edən insanların xəstəliklərin ölüm riskinə çevriləcəyi aşkarlanıb. Əgər bu ölçü 45 qrama qədər artırılıbsa, risk əhəmiyyətli dərəcədə artacaq.

Qeyd edək ki, əksər ölkələrdə standart içkinin tərkibində təxminən 14 qram alkoqol var. Deməli, 25 qram alkoqol təxminən iki şüşə spirtli içki deməkdir.