Yazda göyərti və təzə tərəvəzlər masada daha tez-tez görünür. Bir çox insanlar yaşıl sarımsaq yeməyin sağlamlıq üçün çox faydalı olduğuna inanırlar. Həqiqətən, tərkibində çoxlu vitamin və minerallar var. Ancaq yaşıl sarımsaq hər kəs üçün deyil.
Foodinfo.az xəbər verir ki, yaşıl sarımsağı virus əleyhinə xüsusiyyətlərə malik əsl təbii antibiotik adlandırmaq olar. Gənc tumurcuqlarda çoxlu vitaminlər (A, B1, B2, PP, E, C, K daxil olmaqla), həmçinin mikroelementlər, maqnezium, kalium, kükürd, manqan, fosfor, mis, fitonsidlər və dəmir var.
Yaşıl sarımsaq da faydalıdır, çünki tərkibində selenium var, bu hüceyrələrarası maddələr mübadiləsini tənzimləməyə kömək edir və dərinin cavanlaşmasına və elastikliyinə kömək edir. Xalq təbabətində bu məhsuldan xüsusilə ürək-damar, virus xəstəliklərinin müalicəsi, insult və infarktın qarşısının alınması, xolesterin və qan təzyiqinin aşağı salınması məqsədilə çox tez-tez istifadə olunur.
Yaşıl sarımsaq da antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. O, bağırsaq parazitləri ilə mükəmməl mübarizə apara bilir, təbii antioksidant kimi çıxış edərək orqanizmdə oksidləşdirici prosesləri tənzimləyir. Bəzən hətta xərçəngin müalicəsində də kömək edə bilər.
Salatlara, souslara, souslara, şorbalara, balıqlara, tərəvəzlərə və ət yeməklərinə əlavə etmək olar. Yaşıl sarımsağı orta ölçüdə yesəniz, çoxlu fayda gətirər.
Nərmin