Yaxşı bir qəlyanaltı qan qlükoza səviyyənizi sağlam saxlayır və sağlam qalmağınıza kömək edir. Bu arada, heç vaxt qəlyanaltı kimi yeyilməməsi lazım olan yemək variantları var. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu Dr. Deborah Lee deyir.

Onların arasında:

çipslər;

peçenə;

tort;

hər hansı bişmiş məhsullar;

şokolad.

Ekspertin qeyd etdiyi kimi, bu məhsullar asılılıq yarada bilər. Onlar beynin həzz mərkəzlərini stimullaşdırır.

Şəkər xoşbəxtlik hormonu olan dopamin ifrazına səbəb olur. Daim şəkərli qəlyanaltılar yemək sinir yollarını gücləndirir, şəkər istəklərinə və çəkilmə simptomlarına səbəb olur. Döngəni pozmaq və qeyri-sağlam şəkər asılılığından uzaq olmaq həyati əhəmiyyət kəsb edir.

Deborah Li deyir ki, hər qəlyanaltıda yalnız 150-200 kalori olmalıdır. Tərəvəz, meyvə, toxum və qoz-fındıq da daxil olmaqla, zülal və liflə zəngin qidaları seçmək ən yaxşısıdır.

Nurlan