Bəzi sadə pəhriz dəyişiklikləri 2-ci tip diabet inkişaf riskinizi azalda bilər və qan şəkəri səviyyənizi idarə etməyə kömək edə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə doktor Debora Li məlumat verib.

Onun sözlərinə görə, aşağıdakı qidalar diabet riskini artıra bilər:

şirniyyatlar;

təmizlənmiş karbohidratlar (ağ çörək, ağ düyü, şəkərli səhər yeməyi taxılları);

qırmızı və emal olunmuş ət;

duzluluğu yüksək olan qidalar.

Deborah Li əlavə edir ki, piylənmə 2-ci tip diabetin inkişafı üçün əsas risk faktorudur, lakin tip 2 diabetli insanların 10%-nin BKİ normaldır. Artıq çəki (BMI 25-29,9) xəstəliyin inkişaf riskini üç dəfə, piylənmə (BMI 30-39,9) xəstəliyin inkişaf riskini yeddi dəfə artırır.