Ailə terapevti, klinik psixoloq-dietoloq, dietoloq Anna İvaşkeviç bəzi qaydalara əməl etsəniz, fast-foodun zərərinin azala biləcəyi barədə fikir bildirib.

O, kp.ru saytına müsahibəsində bildirib ki, çoxlu miqdarda boyalar, konservantlar, ləzzətlər və duzlardan qaçaraq, qabların görünüşünə və tərkibinə diqqət yetirməlisiniz.

Diyetoloq həmçinin ən çox protein və daha az sürətli karbohidratlar (şəkər, ağ un) və yağ olan yeməklərə üstünlük verməyi tövsiyə edib.

Həmçinin, onun sözlərinə görə, hazırlıq üsulu vacibdir. Həkim xatırladır ki, ən zərərli fast food qızardılmış yeməkdir. Buna görə də köz üstündə bişən yeməklərə üstünlük verməlisiniz.

Fast food çox yüksək kalorili olur, bu da piylənmə riskini artırır. Eyni zamanda, daha az şəkər və yağ olan yeməklər tapmaq olduqca mümkündür.

Leyla