Dietoloq Mixail Ginzburg bildirib ki, soyuq mövsümdə yağlı və yüksək kalorili qidalara həvəs yarana bilər, ancaq kökəlməmək üçün pəhrizinizi izləməlisiniz.
O, Tula News Service-ə müsahibəsində deyib ki, kökəlməkdən qorxan insanlar konservləşdirilmiş xiyar və pomidor istehlak etməkdən çəkinməlidirlər.
Turşu orqanizmdə nəm saxlayır, iştahı pozur, duz isə mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır, Ginsburq qeyd edib. Onun fikrincə, duzlu kələmə üstünlük vermək daha yaxşıdır.
Kartof, düyü, makaron kimi yüksək kalorili yan yeməkləri də məhdudlaşdırmağa dəyər. Onun sözlərinə görə, qida rasionuna daha çox təzə tərəvəz və meyvələr daxil etməklə yağlı əti balıqla əvəz etmək olar.
Soyuq mövsümdə zəncəfil, mixək və darçın kimi ədviyyatlar da daxil olmaqla, iltihab əleyhinə qidaların istehlakını artırmaq faydalıdır.
Nurlan