Amerika üslubunda açıq mətbəxlərin kökəlməyə təsir göstərə biləcəyi barədə bəzi araşdırmalar mövcuddur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, açıq mətbəxlərdə yeməklər və qəlyanaltılar daim göz önündə olduğu üçün yemək yemə ehtimalı artır.
Görünən yeməklər, xüsusən də yüksək kalorili qidalar beyində iştahı tətikləyir və planlaşdırılmamış yeməklərə səbəb olur.
Bundan əlavə, açıq mətbəxlərdə mətbəx və yemək sahəsi bir yerdə olduğu üçün yemək hazırlayarkən və ya oturarkən daha çox yemək istehlakı baş verə bilər.
Açıq mətbəxlərdə qoxu və yemək görüntüsünün daha asan əlçatan olması da aclıq hissini artıran faktorlardandır.
Bunun qarşısını almaq üçün sağlam qəlyanaltıları ön planda tutmaq, porsiyalara diqqət yetirmək və yeməkdən sonra qidaları görünməyən yerlərə yerləşdirmək faydalıdır. Beləliklə, açıq mətbəxlərin təsirini düzgün vərdişlərlə minimuma endirmək mümkündür.