Diyetoloq Polina Juravleva çayın faydalı xüsusiyyətlərindən danışıb.
“Çay faydalı xüsusiyyətlərinə görə unikal içkidir. O, antioksidantlarla zəngindir və dezinfeksiyaedici xüsusiyyətlərə malikdir”, o, İctimai Xəbərlər Xidmətinə müsahibəsində deyib.
Onun sözlərinə görə, çayın müntəzəm istifadəsi ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir.
Juravlevanın qeyd etdiyi kimi, çay keyfiyyətsiz olarsa, sağlamlığa zərər verə bilər. Etibarlı istehsalçılarla əlaqə saxlamağı məsləhət gördü.
"Çay, şübhəsiz ki, sağlamdır, lakin onu normada istehlak etmək və keyfiyyətli çeşidləri seçmək vacibdir", - ekspert əlavə edib.