Həkim Mixail Ginzburq “Veçernaya Moskva” ilə söhbətində rusların əhval-ruhiyyəsini yaxşılaşdırmaq üçün 6 qida qrupunu sadalayıb. Dietoloqun sözlərinə görə, bir qida narahatlığa səbəb ola bilər, digəri isə əksinə, bədəni sevinc hormonları ilə doldurur.
Şirniyyatlar və şəkərli hər hansı qidalar insanın psixo-emosional sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər. Bu qida sayəsində bədən əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmaq üçün 3 əsas komponent alır: şəkər, yağ, duz.
Giləmeyvə də əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edəcək. Bu, onların qan damarlarına və əhval-ruhiyyəyə müsbət təsir edən antiinflamatuar təsirə malik olması ilə bağlıdır.
Əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıran 6 qida qrupu arasında qoz-fındıq və quru meyvələr var. Birincisi, narahatlığı neytrallaşdıran çoxlu miqdarda omeqa-3 yağ turşularını ehtiva edir. Qurudulmuş meyvələrdə isə çoxlu miqdarda flavonoid var.
Ginzburg pis əhval-ruhiyyə ilə mübarizədə kakao və ədviyyatlara da diqqət yetirməyi tövsiyə edir, çünki onlar sevinc hormonu - dofamin istehsalını aktivləşdirir.