Gemotest laboratoriyasının ekspert həkimi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux yabanı otların sağlamlığa faydalarından danışıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bildirib ki, gicitkənin tərkibində çoxlu miqdarda C, B6, B9, B12 vitaminləri var ki, onlar canlılıq verir, sümükləri gücləndirir və maddələr mübadiləsinə təsir göstərir, həmçinin sağalmağa kömək edən, görmə və beyin funksiyası üçün faydalı olan karotin var.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, çəmən yonca, bal və zəncirotu həm də immun sistemini dəstəkləyən, normal maddələr mübadiləsini təmin edən və həzmə kömək edən salat və piroq içliyi şəklində qidalara əlavə edilir.
“Yabanı bitkilər pəhrizə yaxşı bir əlavə ola bilər, lakin hər şeyin ölçülü olması lazımdır. Xüsusi müalicəvi xüsusiyyətlərə ümid edərək, onları çox yeməməlisiniz. Bir çox yabanı bitkilərin tərkibində fitokimyəvi maddələr var ki, tez-tez və bol istehlak edildikdə orqanizmə zərər verə bilər”, - deyə həkim əlavə edib.