İlk baxışdan banan seçimi - yaşıl və ya sarı - yalnız dad üstünlüklərinə əsaslanır. Bundan əlavə, qaralmış bananların yalnız zibil qutusuna aid olduğu barədə bir fikir var: yalnız bəzi hallarda çörək bişirmək üçün istifadə olunur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, yetişməmiş meyvələrdə davamlı nişasta var - bədəndə parçalanmır, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirir və uzun müddət davam edən toxluq hissi verir.
Bundan əlavə, bu cür meyvələrdən olan probiotik bakteriyalar bağırsaq mikroflorasını yaxşılaşdırmağa və mədə-bağırsaq traktının işini normallaşdırmağa kömək edir.
Banan yetişdikcə, davamlı nişasta parçalanır və sadə şəkərlərə çevrilir. Bu səbəbdən sarı qabıqlı meyvələr şirin olur və tez həzm olunur və əmilir.
Yeganə mənfi, yaşıl bananlarla müqayisədə daha yüksək glisemik indeksdir, buna görə də diabet diaqnozu qoyulmuş insanlar tərəfindən yeməməlidir.