Ekspert Yelena Pavlova bal və şokoladı soyuducuda saxlamamağı məsləhət görüb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, "Moskva 24" saytına müsahibəsində bu barədə danışıb. Bildirib ki, tropik meyvələr - banan, avokado, qreypfrut soyuğa həssasdır, ona görə də onları otaq temperaturunda, lakin sərin yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.

Pavlova onu da əlavə edib ki, maye balı aşağı temperaturda saxlamaq da tövsiyə edilmir, əks halda məhsulun kristallaşması baş verə bilər. O, balı +20 °C-dən yüksək olmayan bir temperaturda saxlamağı tövsiyə edib.

Onun sözlərinə görə, ədviyyatlar, ədviyyatlar və rütubəti az və məsaməliliyi yüksək olan digər məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz, çünki onlar nəm və yad qoxuları, eləcə də çörək və şokoladı udur.

Leyla