Yumurta sarısının rəngi sarı-narıncıdan parlaq narıncıya qədər dəyişə bilər. Bu, heç bir faydalı xüsusiyyətdən deyil, quşun qidalanmasından asılıdır. Karotenoidlər sarıya sıx rəng verir.
Karotenoidlər (latınca carota - kök və yunanca eidos - növ) bir çox mikroorqanizmlər, bitkilər və bəzi heyvanlar tərəfindən sintez olunan piqmentlər qrupudur.
Karotenoidlər iki sinfə bölünür: ən yaxşı məlum olanı β-karotin olan karotenlər və 600-dən çox müxtəlif birləşmələri ehtiva edən ksantofillər.
Karotenoidlər heyvan və bitki aləmində geniş yayılıb. Toyuq bu parlaq maddələri qida ilə nə qədər çox qəbul edərsə, sarısının rəngi bir o qədər zəngin olur.
Təbii mənşəli yem əlavələrinin əsasını sarı ksantofillərin təbii mənbəyi olan marigold çiçəkləri (Tagetes erecta) təşkil edir: lutein və zeaksantin. Qırmızı ksantofilin təbii mənbəyi paprikadır (Capsicum annuum). Yem əlavələrində təbii olanlarla yanaşı, sintetik formalar da istifadə olunur.
Yumurta sarısının rənginə bitki mənşəli unun istifadəsi də təsir edir.
Əgər toyuqu rəngsiz qida ilə bəsləsəniz - kartof, yüngül buğda - onda sarısı demək olar ki, rəngsiz olacaq. Quşçular bu cür yemlərdən qaçmağa çalışırlar, çünki istehlakçılar açıq rəngli sarıya üstünlük verirlər.