Kök unikal tərəvəzdir. Onu sadəcə salat və yeməklərə qatmaq üçün yox, elə dovşan kimi çiy-çiy yeməyə almalısız.
 
Foodinfo.az Medicina.az-a istinadla gündə 2 ədəd çiy kök yeməyin faydalarını təqdim edir:
- Qaraciyəri təmizləyir
- Ürək-damarı qüvvətləndirir
- Böyrəkləri təmizləyir
- Xroniki yorğunluq sindromunda güc verir
- Orqanizmi A vitamini ilə təmin edir
- Görməni itiləşdirir
- Epitelial hüceyrələri bərpa edir
- Antioksindant təsir edir
- İmmuniteti stimulə edir
- Təbii anbitiotikdir – zərərli bakteriyaları öldürür
- Tərkibindəki efir yağları xərçəng əleyhinə təsir edir
- Kök orqanizmi yod, kalsium, sink, maqniy, kaliumla təmin edir
- Qalxanvari vəzini, zoba qarşı yaxşıdır
- Kişi və qadınların reproduktiv funksiyasını tənzimləyir