Çaytikanı çoxlu faydalı xüsusiyyətlərə malikdir və əsl vitamin mənbəyidir. Ancaq bütün bu xüsusiyyətləri qorumaq üçün bu giləmeyvəni düzgün seçmək lazımdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu immunoloq, allerqoloq, biologiya elmləri namizədi Aleksandra Quskova məlumat verib.
Quskova qeyd edib ki, çaytikanın tərkibində çoxlu miqdarda C, E, A, B vitaminləri, həmçinin kalium, maqnezium, dəmir kimi minerallar var. Bu oksidləşdirici stressin qarşısını almağa kömək edir. O, çoxlu antioksidant və yağ turşularını ehtiva edir.
Bundan əlavə, məhsul xolesterol səviyyəsini azaltmağa kömək edir, qan dövranını yaxşılaşdırır və qan laxtalarının əmələ gəlməsinin qarşısını alır.