Üzüm. Bədənin, zehnin gücünü artırır, qan yaradır. Orqanizmdə yığılıb qalan zəhərli maddələri orqanizmdən xaric edir, arterial təyziqi aşağı salır. Mədə və qaraciyər xəstəlikləri zamanı, splenomeqaliyada, revmatizm xəstəliyində iltihab əleyhinə təsir göstərir. Qəbizliyi aradan qaldırmaqla yanaşı, orqanizmin B vitamininə olan təlabatını ödəyir. Hamiləlik zamanı ürəkbulanmanı aradan qaldırır, dərini gözəllşdirir. Üzüm böyrəklərdəki qum və daşların tökülməsinə kömək edir, orqanizmi möhkəmləndirir. Armud. Böyrəklərin fəaliyyətini artırır, sidikqovucu təsirə malikdir. Endokrin vəzlərin yaxşı işləməsinə yardım edir. Qəbizyliyi, zehni yorğunluğu aradan qaldırır, həzmin getməsini sürətləndirir. Armudun şirinliyi nə qədər olursa, olsun qanda şəkərin miqdarını artırmır. Yeməkdən sonra yeyilməsi daha faydalıdır. Şaftalı. Sinir və mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərinə faydası böyükdür, antioksidant təsirə malikdir. Bağırsaqlardan qurdların xaric olmasına yardım edir. Sidik yollarının xəstəliklri zamanı əvəzolunmaz təsirə malikdir. Gün ərzində bir-neçə dəfə şaftalı yeməklə diet saxlayaraq arıqlamaq mümkündür. Şaftalı sümükləri möhkəmləndirmək qabiliyyətinə malikdir. Alma. Tərkibindəki vitaminlər sayəsində immun sistemini möhkəmləndirir, qanda şəkərin miqdarını normada saxlayır, xolesterolu aşağı salır. Orqanizmin müqavimətini atrırır, əzələlərdə baş verən ağrıları azaldır. Tut. Sidikqovucu və bağırsaq işlədici təsirə malikdir. Qaraciyər və öd xəstəlikləri zamanı faydası böyükdür. Ərik. Tərkibində olan kaliumun sayəyində ürək və damar xəstəlikləri zamanı faydası böyükdür. Yerkökü. Tərkibində olan A, B, C, D, E vitaminləri sayəsində dəri və sümük sisteminə faydası böyükdür. Yerkökü hüceyrələrin yenilənməsinə yardımçı olur, saçları canlandırır, görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır. Yemiş. Tərkibi olan A vitamini, kalium və fol turşusu ilə zəngindir. Damarlarda daralmaların qarşısını alır, bağırsaqların yaxşı işləməsinə yardım edir. Göz xəstəliklərində faydası var. Portağal. Portağalın tərkibi C vitamini ilə zəngindir. Portağal immuniteti qaldırır, müqaviməti artırmaq qabiiyyətinə malikdir. Bir çox xəstəliklərdən sonra orqanizmin sağlamlığını bərpa eləmək üçün faydalıdır. Çiyələk. Qan artırıcı təsirə malikdir. Hüceyrələrin yenilənməsinə yardım edir, dərini gözəlləşdirir.