Foodinfo.az pomidor şorbasının bişirilmə qaydasını təqdim edir: Tərkibi: 2 xörək qaşığı kərə yağı və ya bitki yağı 5 xörək qaşığı un 2 xörək qaşığı tomat 4 ədər orta boy tam yetişmiş pomidor 5 stəkan toyuq suyu (bulyon) və yaxud su (və ya ikisinin qarışığı) 1 xörək qaşığı qurudulmuş kəklikotu 1/2 stəkan süd zövqə görə duz zövqə görə istiotÜstü Üçün: sürtkəcdən keçirilmiş mozzarella pendiri (sevdiyiniz başqa yağlı pendirlə əvəz edə bilərsiniz) kruton (resepti aşağıdadır) Hazırlanması: Pomidorların qabığını soyun və blenderdə püre kimi əzin. Blenderiniz yoxdursa, sürtkəcdən və ya ət maşınından keçirin. Yağı qazanda qızdırın. Üstünə unu əlavə edib, qarışdıra-qarışdıra 1 dəqiqə bişirin. Tomatı əlavə edib qarışdıra-qarışdıra 1 dəqiqə bişirin. Pomidoru əlavə edib 3 dəqiqə də bişirin. Toyuq suyunu və kəklikotunu əlavə edin. Qazanın qapağını örtün və şorbanı arada qarışdıraraq 10 dəqiqə ərzində bişirin. Dəyanmadan qarışdıraraq, südü yavaş-yavaş qazana tökün. Duz və istiot vurun. 2 dəqiqə də bişirdikdən sonra, kənara çəkin. Şorbanı isti-isti qablara çəkin. Üstünə mozzarella pendiri və cruton qoyub süfrəyə verin. Nuş olsun! (justlady.az)