Dünyanın hər yerindən mütəxəssislər sizin enlikinizdə bitən meyvə və giləmeyvələri yeməyi məsləhət görürlər. Onlar ən faydalı olacaqlar, çünki uzunmüddətli daşınma üçün kimyəvi maddələrlə vurulmur və onların tərkibində rayon sakinlərinə lazım olan faydalı mikroelementlər dəsti var. Amma yerli meyvə və giləmeyvə mövsümi məhsuldur. Onlar yazın sonundan payızın ortalarına qədər mövcuddur. Qışda ya meyvə və giləmeyvələrdən tamamilə imtina etməli, ya da alternativ variantlar axtarmalısan. Foodinfo.az xəbər v erir ki, dietoloq Daria Rusanova Life-a soyuq havalarda təzə meyvələri necə əvəz etmək barədə danışıb.

O, qış aylarında başqa ölkələrdən gətirilən təzə meyvələri almağı məsləhət görmür. Birincisi, onlar daha pis dad xüsusiyyətlərinə malikdirlər, çünki meyvələr uzunmüddətli daşınmaya tab gətirə bilməsi üçün əsasən yetişməmiş yığılırlar. İkincisi, onların təqdimatını qorumaq üçün daşınma zamanı müalicə olunan kimyəvi birləşmələr ola bilər.

Dondurulmuş olanlar qışda təzə giləmeyvə və meyvələrə yaxşı alternativ ola bilər, çünki onlar bütün lazımi vitaminləri və mikroelementləri saxlayırlar. İlk növbədə bunlar albalı, çiyələk və qarağatdır.

Başqa bir alternativ turşu meyvələrdir. Belə meyvələr qeyri-adi dadı olan və orqanizm və mikrobiota üçün çox faydalı məhsuldur. Onların tərkibində patogen bakteriyaların çoxalmasına imkan verməyən metabolitlər - laktik və sirkə turşuları var və əla konservantlardır.

Nurlan