İsveçrə alimləri müəyyən ediblər ki, infarkt keçirmiş insanlar üçün şokolad xeyirlidir. Həftədə iki və daha çox dəfə şokolad yeyən insanın ürək xəstəliyindən vəfat etmə təhlükəsi üç dəfə aşağı enir, - Nyusland.ru xəbər verir.
“Əgər insanın artıq çəkisi yoxdursa və şəkər xəstəliyindən əziyyət çəkmirsə, bu zaman şokoladdan istifadə etməsi məsləhətə uyğundur”, - deyə Korolinsk universitetindən tədqiqat layihəsinə rəhbərlik etmiş İmre Yançki bildirib.
Alimlər həmçinin bildirirlər ki, şokoladdan istifadə edilməsi sağlam yaşlı kişi və qadınların da həyatını uzadır. (deyerler.org)
Son xəbərlər
- Ağ çörək 30 ildən sonra “sağlam qidalar” siyahısından çıxarıldı
- Alimlər qidada təhlükəli maddələri aşkar edən sensor hazırlayıb
- Stomatoloq mandarini necə düzgün yemək lazım olduğunu açıqladı
- Həkim çuğundur suyunun faydalı xüsusiyyətlərindən danışdı
- “Ammofos Gübrəsi”nin bitkilər üçün hansı faydaları var?
- Hansı qidalarla pendir yemək olmaz?