Dietoloq, qastroenteroloq Svetlana Nezvanova qışda hansı vitaminlərin faydalı olduğunu açıqlayıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, yağlı ərzaqları gözardı etmək olmaz, çünki onların tərkibində çoxlu faydalı maddələr, xüsusən D və A vitaminləri var. Birincisi şit və əridilmiş kərə yağının içində var. Dietoloq həmçinin çoxlu yağlı balıq yeməyi məsləhət bilir.
“Qışda, hava soyuq, nəmişlik olanda pəhrizə bir qədər yağ əlavə etmək olar. Əslində, yaya nisbətən qışda yağdan daha çox istifadə etmək lazımdır”, - mütəxəssis deyib.
C qrupu vitaminlərini də unutmaq olmaz, onlar orqanizmi viruslu xəstəliklərə qarşı hazırlayır.
Son xəbərlər
- ABŞ senatorları 100 ildən çoxdur hər gün bu şorbanı yeyirlər
- Orta yağlılığı neçə faiz olan məhsullar seçmək lazımdır?
- Bunu gündə 1 dəqiqə etməklə arıqlayın
- Təzə balığı belə tanımaq olar
- Bu ölkədə alkoqoldan ölümlər fəlakətli həddə çatdı
- Ən sağlamı nə buğda, nə də kəpək çörəyidir - Görün hansı imiş