Şüyüd - bu bitkinin yarpaqları C, A, B2, B6, P, PP vitaminləri, kalsium, kalium, fosfor, dəmir, maqneziumla zəngindir.
Bütün bu maddələrin asanlıqla həzm olunması vacibdir, onlar hematopoezi artırır. Bu yaşıllıq mədə-bağırsaq traktında və sidik-cinsiyyət sistemində dezinfeksiyaedici təsirə malikdir.
Həmçinin şüyüd:
Tənəffüs sisteminə faydalı təsir göstərir;
Qaraciyəri dəstəkləyir;
Sinir sistemini sakitləşdirir;
Yuxusuzluq üçün faydalıdır;
Qan təzyiqini azaldır və şişkinliyi aradan qaldırır.
Şüyüd müxtəlif yeməklər üçün ədviyyat kimi istifadə olunan bir bitkidir. Onu salatlara, şorbalara, əsas yeməklərə, souslara və hətta desertlərə əlavə etmək olar. Şüyüd xoş ətir və təravətləndirici dada malikdir, bu da onu dünyanın bir çox mətbəxlərində məşhur edir.
İstənilən halda şüyüd yeməklərinizə təravət və ləzzət əlavə etmək üçün əla bir yoldur.