Yaşlı insanlara tez-tez bir şeyi istisna etmək və diyetlərində bir şeyi məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, bu, eyni dərəcədə qida və içkilərə də aiddir. Düzgün hazırlanmış kakaonun tərkibində B, K vitaminləri, fol turşusu, kalsium, dəmir, kalium, maqnezium, fosfor, selen və digər faydalı maddələr var.
Bunun sayəsində siz:
- qan təzyiqini azaltmaq (qan damarlarını rahatlamağa kömək edən azot oksidi səbəbindən);
- kakaonu suda və ya yağsız süddə və şəkərsiz bişirsəniz belə, iştahı idarə edin;
- qəhvəni pəhrizdən xaric etmək tövsiyə edildikdə, içki osteoporoz və sümük və oynaqların digər xəstəlikləri üçün faydalıdır.