Bir çox meyvə və tərəvəzin qabıqlarında qiymətli vitamin və minerallar var. Foodinfo.az bildirir ki, bütün qabıqlar eyni dərəcədə faydalı deyil.

Düzgün qidaların seçilməsi sağlamlığınızı və qidalanmanızı yaxşılaşdırmağa kömək edəcək.

Bir çox meyvə və tərəvəzin qabıqları qida maddələrinin əsl anbarıdır. Tərkibində mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini dəstəkləyən, immunitet sistemini gücləndirən və orqanizmin qocalmasını ləngidən lif, vitaminlər və antioksidantlar var.

Alma çox vaxt qabığı ilə birlikdə yeyilir, çünki tərkibində pis xolesterolu bədəndən çıxarmağa kömək edən pektin var.

Soyulmuş armud da faydalıdır. Düzgün metabolizm üçün lazım olan bitki liflərini ehtiva edir. Armudun qabığı ilə yemək bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır və gün ərzində enerji səviyyəsini saxlayır. Gavalı və nektarinləri bütöv yemək məsləhətdir. Onların qabığı kalium, maqnezium və K vitamini mənbəyidir. Bu maddələr ürəyin sağlamlığını dəstəkləyir və qan damarlarını gücləndirir.

Kartof tez-tez bişməzdən əvvəl soyulur, lakin yeni kartofun qabığında B vitaminləri, kalium və dəmir var. Bu maddələr sinir sistemini və əzələ funksiyasını qorumaq üçün lazımdır.

Soyulmuş yerkökü sağlam dəri və görmə üçün cavabdeh olan daha çox beta-karotini saxlayır. Yerkökü yemək üçün təhlükəsiz olmasını təmin etmək üçün onları yaxşıca yumaq kifayətdir.

Soyulmuş xiyar bədəni nəmləndirən və detoksifikasiyanı təşviq edən su və bitki lifi ilə zəngindir. Bundan əlavə, xiyar qabığında immunitet sistemini gücləndirən antioksidanlar var.