Uzunömürlülük çoxlarının arzusudur və əsas amillərdən biri sağlam qidalanmadır. Foodinfo.az bildirir ki, söhbət yağsız və ya tərəvəzli borşdan gedir.
Borşun tərkibində çuğundur, yerkökü, kələm, soğan və göyərti var - A, C, E vitaminlərinin mənbələri, həmçinin faydalı mikroelementlər. Tərəvəzlərin tərkibindəki antioksidantlar iltihabı azaltmağa və toxunulmazlığı qorumağa kömək edir.
Borş, xüsusilə minimum yağla hazırlanarsa, asan həzm olunan yeməkdir. Borscht əsaslı şam yeməyi, yatmazdan əvvəl həddindən artıq yük olmadan toxluq təmin edir.
Yağsız borşda ağır yağların olmaması ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərən xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir.