20 yaşında orqanizmin problemsiz öhdəsindən gələ bildiyi şeyləri 40 yaşında uğurla yeyə bilmək həmişə belə olmur. Foodinfo.az bildirir ki, həkim Aleksandr Myasnikov pəhrizdən ən yaxşı xaric edilən qidaların siyahısını açıqlayıb. Onun sözlərinə görə, artıq 40 yaş həddini keçən insanların şəkər və duzdan imtina etməsinin vaxtı çatıb. Süd və emal olunmuş qidaların, həmçinin şorba kubları şəklində hər cür ədviyyatların qəbulunu da məhdudlaşdırmalısınız.

Bütün bunları yüksək lifli məhsullarla əvəz etmək lazımdır. Tərəvəz, meyvə və paxlalıların qəbuluna xüsusi diqqət yetirilməlidir. Qan təzyiqini, qan şəkərini, trigliseridləri, xolesterolu və sidik turşusunu yoxlamağı xatırlamaq vacibdir.