Bu gün bir sıra insanlar dilimlənmiş çörəyi seçir. Çünki parçalar eyni ölçüdədir, artıq kəsilib, heç bir şeyə ehtiyacınız yoxdur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Aif.ru-ya ali kateqoriyalı allerqoloq-immunoloq Evgeniy Parşin danışıb.

O. bildirib ki, müasir dünyada dilimlənmiş çörək də daxil olmaqla bir çox rahatlıq var. Bununla belə, çörəyin qısa saxlama müddəti olan bir məhsul olduğunu və eyni zamanda kifayət qədər yüksək nəmlik səviyyəsinə malik olduğunu xatırlamaq lazımdır. Məhz bu faktdır ki, bu cür dilimlənmiş çörəyin yerləşdiyi çanta və ya paketin içərisində kondensasiya yaranmağa başlayır. Bu, havalandırma təmin edilmədikdə baş verir. Çörəyin bu vəziyyəti kif əmələ gəlməsi və sürətlə yayılması prosesinin dilimlərdə çox aktiv işləməyə başlamasına səbəb olur.

Bundan əlavə, fabriklərdə çörək kəsərkən xüsusi bıçaqlardan istifadə olunur. Bu bıçaqlar məhsulu yırtmamaq üçün vaxtaşırı yağlanır ki, qırıntı və yapışmadan hamar kəsiklər buraxır. Ola bilər ki, yağ əvəzinə konservantlardan da istifadə edilsin.

Dilimlənmiş çörəyin bir neçə əsas çatışmazlıqları var. Beləliklə, birinci nöqtə, ərazi açıq olduğundan, kifdən təsirlənən böyük bir sahədir. İkinci məqam, dilimləmə zamanı dilimlərdə qala biləcək yağların və konservantların olmasıdır.

Ancaq istehsal müddətlərini müşahidə etsəniz və nəzarət etsəniz, həmçinin istehsalçı tərəfindən müəyyən edilmiş saxlama qaydalarına ciddi əməl etsəniz, məhsulun bu versiyasını vaxtaşırı yemək sağlamlığınıza zərər verməyəcək.