Bal heç vaxt xarab olmaz, amma düzgün saxlanmazsa, kristallaşma baş verə bilər. Bu, onun istifadəni çətinləşdirə bilər. Foodinfo.az Hochu.ua-ya istinadən bildirir ki, balın kristallaşması xüsusilə düzgün olmayan saxlama şəraitində sürətlənir.Soyuq temperatur balın bərkiməsinə və kristallaşmasına səbəb olur, bu da balı maye vəziyyətinə qaytarmaq üçün əlavə iş tələb edir. Balı saxlamaq çox sadədir: sıx qapalı bir konteynerdə, sərin və quru bir yerdə, birbaşa günəş işığından uzaq tutmaq lazımdır. Orijinal qablaşdırma ən yaxşı seçimdir, amma metal qabdan qaçınmaq lazımdır, çünki metal oksidləşə bilər.
Normal otaq temperaturu ən uyğun saxlanma şəraitidir. İstilik mənbələri və soba kimi yerlərdən uzaq durmaq vacibdir. Həmçinin, balın nəmlənməməsi üçün qabın möhkəm bağlandığından əmin olun.
Balın kristallaşması onun dadını dəyişdirmir, amma istifadəni çətinləşdirə bilər.