Ürək-damar sisteminin düzgün işləməsi daha çox orqanizmin lazımi qida və mikroelementləri kifayət qədər qəbul edib-etməməsindən asılıdır.

Foodinfo.az qidalanma sağlamlığımız üçün əhəmiyyətli rol oynayır, bu səbəbdən ürək üçün vacib olan maqnezium ehtiva edən kifayət qədər qida qəbul etmək vacibdir.

Xüsusilə 70 faiz və ya daha çox kakao olan tünd şokolad təkcə ləzzətli yemək deyil, həm də maqneziumun əla mənbəyidir. Tərkibindəki yüksək maqnezium, həmçinin flavonoidlər adlanan antioksidantlar qan təzyiqini aşağı salmağa, iltihabı azaltmağa və ürəyə qan axını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.

Badam, anakardiya və Braziliya qozu kimi qoz-fındıq ürək sağlamlığını dəstəkləyən başqa bir böyük maqnezium mənbəyidir.

Yaşıl tərəvəzlər, xüsusilə ispanaq, kələm və pazı maqneziumun ən yaxşı bitki mənbələrindən biridir. Somon, skumbriya və sardina kimi yağlı balıqlar təkcə omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin deyil, həm də yaxşı miqdarda maqnezium təmin edir.