Qırmızı kürü həm dadlıdır, həm də zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Bu məhsulun tərkibindəki vitaminlər və mikroelementlər daxili orqanların normal fəaliyyəti, həmçinin, dərinin, saçın və dişlərin sağlamlığı üçün lazımdır. Lakin qırmızı kürü hər kəs üçün faydalı deyil.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Tatyana Terexova xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, kürü seçimində çox diqqətli olmaq lazımdır: məhsul keyfiyyətli olmalıdır, çünki vaxtı keçmiş kürü qaraciyər, böyrəklər, sinir sistemi və hətta görmə qabiliyyətinə mənfi təsir göstərə bilər.
Böyük miqdarda qırmızı kürü, duzlu üçün arterial təzyiqi, həmçinin böyrək çatışmazlığı olan insanlar üçün zərərlidir. Bütün dəniz məhsulları kimi, qırmızı kürü də ağır metalları və toksinləri toplamaq qabiliyyətinə malikdir və həddindən artıq istehlakı tərkibində civə olduğu üçün sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.
Bir çox dəniz məhsulları kimi, kürü də allergendir, ona görə də allergiyası olanlar ehtiyatlı olmalıdırlar.