Tətil zamanı bəzi qidaları yemək xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola bilər. Mütəxəssislər qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq üçün hansı qidalardan uzaq durmağın daha yaxşı olduğunu açıqlayıblar.
Xaricdə qida çirklənməsinin əsas mənbələrindən biri xam meyvə və tərəvəzlərdir. Bir çox insanlar az bişmiş ətin həzm pozğunluğunun əsas səbəbi olduğunu düşünür, lakin yuyulmamış və pis bişmiş meyvə və tərəvəzlər daha çox narahatlığa səbəb olur, çünki onların dərilərində bakteriyalar yaşayır. Bu baxımdan alma, yarpaqlı göyərti və xiyar kimi nazik, keçirici qabığı olan qidalar xüsusilə təhlükəlidir.
Xaricdə hər hansı bir meyvə və ya tərəvəz istehlak etməzdən əvvəl, yeməkdən əvvəl onları yuyub, qabıqlarını soyub və ya yaxşıca bişirdiyinizə əmin olun. Meyvə və ya tərəvəzləri yuyarkən, mümkün olduqca qablaşdırılmış sudan istifadə etmək məsləhətdir.