Yumurta Alzheimer xəstəliyi riskini azalda bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, həftədə ən az bir yumurta yeyən insanların daha az yumurta yeyənlərlə müqayisədə Alzheimer xəstəliyinə tutulma riskinin 47% daha az olduğu qeyd olunur.
Tədqiqatlarda yumurtaların beyni Alzheimer xəstəliyi ilə əlaqəli zədələrdən necə qoruya biləcəyinə diqqət yetirildiyi və yumurtanın qoruyucu təsirinin 39%-nin xoline bağlı olduğu bildirilir.
Belə ki, yumurtanın tərkibində 147 milliqram kolin var, kişilərə hər gün 550 milliqram, qadınlara isə 425 milliqram kolin lazımdır.
Ümumi sağlam pəhriz saxlamaq üçün mülayim şəkildə müxtəlif qidalar seçin. Buraya yumurta, paxlalılar, qoz-fındıq, balıq, dəniz məhsulları və az yağlı süd məhsulları da daxil olmaqla geniş çeşiddə meyvə və tərəvəzlər, tam taxıllar və yağsız protein mənbələri daxildir.