Məhsulları alarkən saxlama müddətindən asılı olaraq miqdarı hesablayırıq ki, sonradan atmayaq. Foodinfo.az OBOZ.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla da öz vəsaitlərimizə və ətraf mühitə qənaət edirik.

Tullantıları azaltmaq üçün, həm də qidaların raf ömrünü uzatmaq üçün düzgün şəkildə soyuducuda saxlamağı bilməlisiniz.

Məsələn, iki növ qida var ki, onları heç vaxt soyuducuda eyni rəfdə saxlamaq olmaz, əks halda olması lazım olduğundan daha tez xarab olur.

Ancaq əvvəlcə soyuducunuzun və dondurucunuzun qida saxlamaq üçün ideal temperaturda olduğundan əmin olmalısınız. Soyuducuda 0 ilə +5 dərəcə arasında, dondurucuda isə -18 ilə -20 arasında dəyişir. Yalnız bu temperaturda məhsullar saxlama müddətindən daha tez xarab olmayacaq.

Soyuducuda tərəvəz və meyvələri eyni rəfdə saxlamaq olmaz. Məsələ burasındadır ki, meyvələr təbii qaz etilen buraxır ki, bu da yaxınlıqdakı qidaların sürətlə xarab olmasına səbəb olur. Bu səbəbdən tərəvəz və meyvələri mümkün qədər uzun müddət təzə saxlamaq istəyirsinizsə, onları soyuducunun müxtəlif bölmələrində saxlamaq çox vacibdir.