Əgər kartofu qaynadandan sonra suyunu töksəniz, bu, böyük səhvdir. Foodinfo.az OBOZ.ua-ya istinadən xəbər verir ki, belə məhsul kifayət qədər qiymətlidir və mətbəxdə faydalı ola bilər.
Kartofda çoxlu nişasta olduğundan, bulyon da kifayət qədər nişastalı olur. Buna görə məhsul müxtəlif souslar üçün qatılaşdırıcı kimi etibarlı şəkildə istifadə edilə bilər.
Yəni ət bulyonu ilə sous hazırlayırsınızsa, onda 100 mililitr bulyona 250 mililitr kartof bulyonu əlavə etməlisiniz. Ayrıca bir az yağ, un, soğan və ədviyyatlara ehtiyacınız olacaq.
Dadlı və orta qalın şorba hazırlamaq istəyirsinizsə, kartof bulyonuna da ehtiyacınız ola bilər. Üç litr şorba üçün yalnız bir stəkan bulyon əlavə etməlisiniz. Şorba daha zəngin bir dad alacaq.
Xəmirdə süd əvəzinə eyni kartof bulyonundan istifadə etmək xeyli ucuz başa gəlir. Bu şəkildə evdə dadlı pizza, çörək hazırlaya bilərsiniz.