Kəsmiyi sevməyən az adam var. Ancaq kəsmikdən bütün faydalı maddələri almaq üçün onu düzgün yeyirikmi? Foodinfo.az Portofranko-vl.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə ekspert Yelena Voronçuk danışıb.
Qida maddələrini udmaq üçün həkim həmçinin tərəvəz və çörək ilə kəsmik yeməyi məsləhət görüb.
Kəsmikdə dəmir var (100 qramda 0,4 milliqram), bunun sayəsində bədən hemoglobin yaradır. Kəsmikdə süddən daha çox dəmir var, çünki qatılaşdırılmış məhsuldur: cəmi bir kiloqram istehsal etmək üçün 8-10 litr təbii süd lazımdır.
Həkimin sözlərinə görə, bu məhsulun gündə 100-200 qramı bir çox sağlamlıq problemlərini aradan qaldıracaq.
Kəsmik üçün ən yaxşı vaxt gündür. Arıqlayanlar üçün bu məhsulu səhərə buraxmaq daha yaxşıdır, Elena Voronçuk deyir. — Əgər arıqlamağa çalışırsınızsa, gecələr kəsmik yemək ən yaxşı fikirdən uzaqdır. Məsələ burasındadır ki, bu məhsulda yüksək insulin miqdarı var. Başqa sözlə, istehlak edildikdə qanda insulinin səviyyəsi kəskin şəkildə yüksəlir ki, bu da bədənimizə yağ yığmaq ehtiyacı barədə siqnal verir. Səhər bu, kritik deyil, çünki gün ərzində çox enerji sərf edirik. Ancaq gecələr kəsmik yeməmək daha yaxşıdır.