Dietoloq Rimma Moisenko xatırladıb ki, düyü müəyyən hallarda orqanizm üçün lazım olan çörəyi əvəz edə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ondan hazırlanan xörəklər qanda qlükoza səviyyəsini anında yüksəltməklə tez toxluq hissi yaradır.

Həftədə 2-3 dəfə düyü yemək məsləhətdir. Həddindən artıq bişmiş ağ düyüdən daha çox yarı bitmiş qəhvəyi sortlara üstünlük verilməlidir.

Ancaq düyü ətlə yeyilə bilməz. Böyük miqdarda nişasta mənbəyi mədədə olduqdan sonra çoxlu mədə şirəsi buraxılır. Əti həzm edən fermentlər tələb olunur.

Dad müxtəlifliyini qorumaq üçün tərəvəz və az yağlı sousları istifadə etmək daha yaxşıdır.