Alma mürəbbəsi sağlam və şirin qəlyanaltı kimi süfrələrimizi bəzəyir. Alma mürəbbəsi təkcə dadı ilə deyil, həm də asan hazırlanması ilə seçilir.
Foodinfo.az alma mürəbbəsi reseptini təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
1 kiloqram alma ( şirin və şirəli növlər)
750 qram dənəvər şəkər
1 limonun suyu
1 armudu stəkan su
Yarım çay qaşığı duz
1 çay qaşığı vanil ekstraktı (isteğe bağlı)
Hazırlanması:
İlk addım olaraq almaları yaxşıca yuyun və qabıqlarını soyun. Sonra almaları dilimləyib tumlarını çıxarın. Dilimləri istədiyiniz ölçüdə kəsə bilərsiniz, lakin daha incə dilimlər onların daha tez bişirilməsinə kömək edəcək. Dilimlənmiş almaları bir qazana tökün və üzərinə dənəvər şəkəri əlavə edin. Almaları örtəcək qədər şəkər olduğundan əmin olun. Şəkərdən əlavə limon suyu və su tökün. Qazanı orta xodda qaynamağa qoyun. Qarışıq qaynamağa başlayanda istiliyi azaldın və arabir qarışdıraraq almaların şərbəti udmasını gözləyin. Bu proses təxminən 30-40 dəqiqə çəkə bilər. Şərbətin tutarlılığı artmağa başlayanda duz və vanil ekstraktı əlavə edin.