Yaşamaq üçün yağ saxlamaq qabiliyyəti insan orqanizmində əsrlər boyu inkişaf etmişdir. Əgər əvvəllər bu funksiya tələb olunurdusa, indi yemək üçün ov etməyə ehtiyac yoxdur və buna görə də getdikcə daha çox insan piylənmədən əziyyət çəkməyə və xəstəliklər üçün maqnit olmağa başladı.  Foodinfo.az bildirir ki, müasir qidaların keyfiyyətinin aşağı olması, xroniki kortizol stressi ilə birləşərək, orqanizmdə intuitiv olaraq yağ toxumasının artmasına səbəb olur. Vaxt keçdikcə bağırsaqlarda çoxlu sayda zərərli bakteriya meydana çıxır, onlar nəzarəti ələ keçirir və "sahibini" özlərini qidalandırmaq üçün daha çox qida axtarmağa məcbur edir.

Orqanizmin bütün sistemi pozulur, insan yemək yeyəndə tox olanda başa düşmür. Mədəaltı vəzində də nasazlıqlar başlayır, insulin müqaviməti yaranır. İnsan daim aclıq hiss edir, şirniyyat istəyir. Beyin sahibini baxmağa məcbur edir.

Pəhrizlərin köməyi ilə hər kəs bu problemin öhdəsindən gələ bilmir. Çox vaxt pəhrizdən lazımsız qidaların xaric edilməsi stress və vitamin çatışmazlığı şəklində əks təsir göstərir ki, bu da daha çox piylənməyə səbəb olur. Buna görə yeganə düzgün seçim bütün testləri aparacaq və bir sıra tədbirlər hazırlayacaq bir həkimə müraciət etməkdir.  

Fərid