Arıqlamaq və ideal gözəl bədənə sahib olmağa çalışan bir çox insanlar özlərini qəsdən yeməkdən məhrum edirlər. Bəziləri bunun üçün səhər yeməyini qurban verməyə hazırdır, digərləri - nahar, digərləri isə içkilər və tərəvəz bulyonlarına üstünlük verərək hətta "maye" qidalanmaya keçirlər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloqlar bu cür yemək davranışını təsdiqləmir və həmişə gündə üç dəfə yemək lazım olduğunu vurğulayırlar. lakin porsiyalar daha kiçik olmalıdır.

Üstəlik, hər yemək özünəməxsus şəkildə vacibdir. Səhər yeməyi günün başlanğıcının nə qədər aktiv olacağını müəyyənləşdirir, nahar performansı adi səviyyədə saxlamağa kömək edəcək və qidalı şam yeməyi sizi axşam və ya gecə dadlı bir şey yeməyə çalışmaqdan xilas edəcək.

Bu baxımdan axşam yeməyinin düzgün təşkil edilməsi xüsusilə vacibdir. Qidalar və qablar yüksək qida dəyərinə malik olmalıdır və yalnız lif deyil, həm də protein ehtiva etməlidir.  

Mütəxəssislər nahar üçün müntəzəm olaraq tərəvəz, ət və ya balıq bişirməyi məsləhət görür. Bu, bədənin karbohidratlara, zülallara və yağlara olan ehtiyaclarını tamamilə ödəyəcəkdir. Ancaq yeməkləri yağla deyil, buxarla bişirməlisiniz - beləliklə bütün qiymətli mikroelementlər qorunub saxlanılacaq və dadı dəyişməz qalacaq.

Ancaq diyetoloq yatmazdan əvvəl süd məhsullarından həzz almağı məsləhət görmür. Onun sözlərinə görə, axşamlar kəsmik (istənilən yağlı) və kefir xüsusilə arzuolunmazdır.

Belə çıxır ki, kəsmik yedikdən sonra səhər özünüzü tanımaya bilərsiniz - xoşagəlməz şişlik görəcəksiniz. Kefir isə mədə pozğunluğuna və köpə səbəb ola bilər.

Leyla