Diyetoloq və sağlam qidalanma sahəsində mütəxəssis Tatyana Meshcheryakova, bir insanın gündəlik duz istehlakı normasını necə aşdığını, gündə 5-7 q olması lazım olduğunu söyləyib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəss müsahibəsində deyib ki, gizli duz çörəkdə (buğda və ya çovdarda), yarımfabrikatlarda və kolbasalarda, konservlərdə, bulyon kublarında, mağaza souslarında, zeytunlarda, pendirdə, ətdə, balıqda və hisə verilmiş məhsullarda olur.
“Buğda çörəyində 100 q məhsulda 488 mq, konservləşdirilmiş balqabaq kürüsündə 100 qramda 1600 mq, yüngül duzlu siyənəkdə isə 10,7 q natrium var ki, bu da gündəlik normadan 8-9 dəfə çoxdur. "
O, duz qəbulunu azaltmağı və yemək bişirərkən yeməklərə duz əlavə etməməyi tövsiyə edib.
Nurlan