Gündəlik həyatda sağlam qida olaraq qəbul etdiyimiz bir sıra məhsulların da müxtəlif fəsadları var. Foodinfo.az yenicag.az-a istinadən bildirir ki, ürəyində problemi olan şəxslər, xüsusilə, qidalanmalarına diqqət etməlidir. Əks təqdirdə, damarlar tıxanır və qanın orqanlara çatdırılmasında ciddi problemlər yaranır.
Ət - doymuş yağ və xolesterol səviyyəsi yüksən olan bu məhsulu həftədə iki dəfədən artıq qəbul etmək məsləhətli deyil.
Yumurta - yumurta sarısında damarları tıxayan lipoprotein mövcuddur.
Toyuq dərisi - bu qida isə damarların divarlarında yağlanma yaradır.
Trans yağ - hər gün qəbul etdiyimiz qidaların çoxunda trans yağ və ya hidrogenləşmiş əsas yağlar var. Bu cür yağlar daha çox emal edilən qidalarda, marqarində, sobada bişirilən və ya dondurulan qidalarda olur.
Son xəbərlər
- AQTA-nın əməkdaşları təlimdə iştirak edib
- Enerji və gənclik üçün səhər içkisi
- Mütəxəssislər insanları bu sıyığı daha tez-tez yeməyə çağırır
- Diabetdən qorunmağa kömək edəcək qidalar
- Bu qida qan şəkərini normal saxlamağa kömək edəcək
- AQTA sədri çörək istehsalı, dəyirman və taxıl idxalı sahəsində fəaliyyət göstərən sahibkarları qəbul edib