Noxud, mərcimək və noxudda ətdən daha az yağ var. 

Bundan əlavə, onların becərilməsi ətraf mühitə zərər vermir. 

“Cebhe.info” xəbər verir ki, bu barədə “The Conversation”-a Ph.D və qidalanma üzrə psixobioloq Katerina Appleton məlumat verib.

Mütəxəssis izah edib ki, ət istehsalı ətraf mühitə zərərlidir. Bir çox heyvanı saxlamaq üçün çoxlu torpaq, yem və su tələb olunur və onların həzm sistemlərindən çıxan tullantılar təbiətdəki yerli və qlobal proseslərə təsir göstərir.

Paxlalı bitkilərin (noxud, mərci, lobya, noxud) becərilməsi ətraf mühitə zərərli təsir göstərmir.

Bundan əlavə, paxlalılar sağlam qidalanmanın ən vacib komponentlərindən biri olan çoxlu protein ehtiva edir. Protein əzələlərin, vətərlərin, orqanların və dəri hüceyrələrinin, həmçinin fermentlərin, hormonların, neyrotransmitterlərin və orqanizmdə bir çox vacib funksiyaları yerinə yetirən müxtəlif molekulların yaradılmasında iştirak edir.

Appleton deyib ki, ətlə müqayisədə paxlalılar az yağlıdır. Pəhrizdə onların artıqlığı pis həzm və mədə mukozasının qıcıqlanmasına səbəb olur. Həmçinin, noxud, mərcimək və onların əsasında hazırlanmış yeməklər (məsələn, humus) bağırsaqlarda faydalı bakteriyalar tərəfindən emal edilən və orqanın fəaliyyətini stimullaşdıran həzm olunmayan pəhriz lifi ilə zəngindir.