Pomidorları soyuducudan uzaq saxlamaq lazımdır. Pomidorlar soyuducuda saxlanıldıqda bütün qida dəyərini itirir və tez xarab olurlar. 

Bəs pomidordan başqa hansı qidaları heç vaxt soyuducuya qoymaq olmaz? 

 Foodinfo.az soyuducudan uzaq saxlanılması lazım olan qidaların siyahısını təqdim edir:

 1. Kartof:

Soyuducudakı soyuqluq kartofun nişastasını şəkərə çevirdiyi üçün kartof soyuq mühitlərdə saxlanılmamalıdır. Nəticədə kartofun dadı pisləşə bilər.

 2. Soğan: 

Soğanlar soyuducuda saxlandıqda tez nəmlənir və yumşalır. Soğan qoxusunu digər qidalara da yaydığı üçün soğanı sərin və quru yerdə saxlamaq daha məqsədəuyğun hesab olunur.

3. Pomidor:

 Pomidorları soyuducuda saxladıqda onların dadı və ətri itə bilər. Bundan əlavə, pomidor soyuq mühitdə tez yumşalır və çürümə riski artır. Buna görə də pomidorların otaq temperaturunda saxlanılması daha yaxşı olardı.

4. Banan:

 Bananlar soyuducuda tündləşir və qaralır. Bundan əlavə, soyuq mühitdə bananın tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilərək dadı pisləşə bilər. Bananları otaq temperaturunda saxlamaq daha məqsədəuyğun olardı. 

5. Avokado: 

Avokado yetişməmişdən əvvəl soyuducuya qoyulmamalıdır. Yetişmiş avokadoları bir neçə gün soyuducuda saxlamaq olar. Bununla belə, avokadonun tərkibindəki yağlar soyuq mühitlərdə qatılaşa bilər ki, bu da avokadonun konsistensiyasının pozulmasına səbəb ola bilər. 

6. Ananas: 

Ananasları soyuducuda saxladıqda onun tərkibindəki şəkər kristallaşaraq dadını korlaya bilər. Bundan əlavə, ananas soyuq mühitdə tez yumşalır və çürümə riski artır. Ona görə də ananasları otaq temperaturunda saxlamaq daha yaxşı olardı. 

7. Çiyələk:

Soyuducuda saxlandıqda çiyələk ətirsiz və daha az dadlı olur. Bundan əlavə, çiyələk soyuq mühitlərdə daha tez kiflənmə riski daşıyır. Ona görə də çiyələkləri soyuducuya qoymaq yerinə istehlak etməzdən əvvəl yuyub otaq temperaturunda saxlamaq daha yaxşıdır.