Araşdırmaların nəticələrinə görə, düyünün yenidən qızdırılması sağlamlıq üçün təhlükə yaradır. Səbəb isə düyü bişirilərkən “bacillus cereus” mikrobunun məhv olmamasıdır. Bəzi qidalarda və torpaqda olan bu bakteriya qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Yeməklərin yenidən qızdırılması bir çox insan tərəfindən tez-tez üstünlük verilən üsul olsa da, əslində sağlamlıq səbəbi ilə tövsiyə edilmir. Düyü ilə yanaşı, bəzi qidaların da yenidən qızdırılması onların qida dəyərinin azalmasına, bəzi hallarda isə zərərli bakteriyaların böyüməsinə səbəb ola bilər. 

Foodinfo.az təkrar qızdırılması təhlükə yarada bilən qidaları təqdim edir:

1. Kartof: 

Kartofun yenidən qızdırılması nişastanın strukturunun dəyişməsinə və həzmini çətinləşdirə bilər. Bundan əlavə, kartofun yenidən qızdırılması nəticəsində baş verə biləcək bakteriyaların böyüməsi ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.

2. Göbələk: 

Göbələyin yenidən qızdırılması onun zülal strukturunun pisləşməsinə və həzmini çətinləşdirə bilər.

 3. Yumurta: 

Yumurtaların yenidən qızdırılması onların protein dəyərinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə, yumurtanın yenidən qızdırılması nəticəsində baş verə biləcək bakteriya artımı da sağlamlıq riski yarada bilər. 

4. Toyuq:

Toyuğun yenidən qızdırılması onun zülal strukturunun pozulmasına və zərərli bakteriyaların artmasına səbəb ola bilər. Buna görə də toyuq ətini təzə istehlak etmək vacibdir. 

5. Noxud: 

Bu qidanın yenidən qızdırılması onların qida dəyərini azalda və həzmini çətinləşdirə bilər. Noxudların yenidən qızdırılması nəticəsində baş verə biləcək bakteriya artımı da sağlamlıq riski yarada bilər.