Dadlı və şirəli balıq kotletləri hazırlamaq göründüyü qədər çətin deyil.

Foodinfo.az lent.az-a istinadən peşəkar aşpazların hazırladıqları balıq kotletlərinin sirlərini təqdim edir:

Dadlı balıq kotletlərini necə bişirmək olar?

Öncə balıq filetosunu ətçəkən maşından keçiririk. Hərtərəfli əzmək lazımdır. Sonra, doğranmış ətə yumurta, qaymaq, duz və istiot əlavə edin. Siz həmçinin irmik əlavə edə bilərsiniz, bu tərkib kotletləri daha dadlı edir. Bütün inqrediyentləri əlavə etdikdən sonra çəkilmiş ət bir saat soyuducuya qoyulmalıdır.

Qızartma texnologiyasına riayət etmək vacibdir. Balıq kotletləri az odda bitki yağında qızardılır, əvvəlcə çörək qırıntılarına və ya una batırılır.

Əvvəlcə hər iki tərəfi üç-beş dəqiqə qapaqsız qızardın. Sonra tavanı bir qapaq ilə örtün və hazır olana qədər bişirin.

Kotletləri on dəqiqə sobaya qoya bilərsiniz.