Pankek bir çoxlarının sevdiyi səhər yeməyi, qəlyanaltı və hətta desertdir. Bu yeməyin başqa bir üstünlüyü onun çox tez və asanlıqla hazırlana bilməsidir. Buna görə bir çox evdar qadın pankek bişirməyi sevir. Ancaq onun həmişə dadlı çıxması üçün düzgün sayda komponent seçməlisiniz.
Foodinfo.az pankekin düzgün hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Tərkibi
Un, 125 q,
Süd, 240 ml,
Yumurta, 1 ədəd,
Qabartma tozu 2 x.q.
Duz - bir çimdik.
Bütün komponentlər əvvəlcədən hazırlanmalıdır. Süd və yumurta bişirilməzdən 20-30 dəqiqə əvvəl soyuducudan götürülməlidir ki, otaq temperaturunda olsun.
Un əvvəlcə ələnməlidir, sonra qalan maddələrlə qarışdırılmalıdır. Kütlənin daha homojen olması üçün bir qarışdırıcıdan istifadə etmək məsləhətdir.
İstəyirsinizsə, xəmirə əlavə maddələr əlavə edə bilərsiniz, məsələn, şəkər və ya hətta giləmeyvə.
Bundan sonra, pankeki bişirməyə keçmək lazımdır. Bu, yalnız yağ ilə qızdırılan bir qabda edilməlidir. Qaz orta səviyyədə olmalıdır.